Генпрокуратура оскаржить арешт Мангера з правом застави

Читать на русском
У зв'язку з незгодою з прийнятим судом рішенням Генеральною прокуратурою України буде внесена апеляційна скарга до Київського апеляційного суду.

Генеральна прокуратура України внесе апеляційну скаргу до Київського апеляційного суду на обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою до 3 березня із правом застави голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, підозрюваному в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна» в п'ятницю, 15 лютого.

Справа Гандзюк: чи є шанс, що суспільство дізнається правдуГенпрокурор повідомив, що Мангер підозрюється в замовленні та частковій організації вбивства Гандзюк. Чи дізнається суспільство, хто замовив вбивство Гандзюк, обговорили з експертами.

Як розповіли в Генпрокуратурі, 11 лютого до Шевченківського районного суду міста Києва було подано клопотання про обрання Мангеру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. За результатами судового розгляду до нього було застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави.

«У зв'язку з незгодою з прийнятим судом рішенням Генеральною прокуратурою України буде внесена апеляційна скарга до Київського апеляційного суду», - повідомили в Генпрокуратурі.

У відомстві нагадали, що злочин, який інкримінується Мангеру, а саме організація вбивства, вчиненого з корисливих мотивів, на замовлення, з особливою жорстокістю, за попередньою змовою з групою осіб (ч.3 ст.27, п.4, 6, 11, 12 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України), належить до категорії особливо тяжких і передбачає покарання у вигляді довічного ув'язнення.

«З огляду на великий суспільний резонанс зазначеного злочину, а також той факт, що за його вчинення передбачено суворе покарання в рамках національного законодавства, яке може спонукати людину до спроби будь-яким способом ухилитися від можливої ​​відповідальності, застосування застави не може в повній мірі усунути зазначений ризик і забезпечити належну процесуальну поведінку підозрюваного», - сказано в повідомленні ГПУ.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Раніше повідомлялося, що СБУ перевірить звинувачення Мангера на поліграфі.

Також Мангер заявив, що його життю загрожує небезпека.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: