Справа «Укртелефільму»: суд обрав запобіжний захід першій підозрюваній

Читать на русском
Столичний райсуд не захотів арештовувати директора однієї з комерційних фірм у справі роздачі майна Укртелефільму.
Солом'янський суд Києва

Суд відправив під нічний домашній арешт директора ТОВ «Лодокс» Олександру Гудзь, яку детективи НАБУ підозрюють у причетності до завдання збитків державному підприємству «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» майже на 70 млн грн.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін за результатами розгляду клопотання детектива, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив НАБУ та прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просили суд узяти директора ТОВ «Лодокс» під варту. Однак вивчивши клопотання, суддя Сенін відмовився заарештовувати підозрювану. Так, він обрав їй запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту із забороною залишати житло з 22:00 до 7:00.

За версією слідства, колишній керівник «Укртелефільму» Віктор Підлісний у змові з приватними особами відчужив на користь ТОВ «Лодокс» майнові права на 67 об'єктів нерухомого майна (24 квартири загальною площею 2704 кв. м, 7 нежитлових приміщень і 36 паркомісць), яке розташоване в Києві. Внаслідок цих дій, які вчинені з численними порушеннями процедури відчуження державного майна, зокрема без погодження з органом управління – Державним комітетом телебачення і радіомовлення України, «Укртелефільму» завдано збитків на суму 68,72 млн грн.

До того ж у листопаді 2018 року Господарський суд міста Києва визнав договір купівлі-продажу зазначених майнових прав з усіма додатковими угодами, змінами та доповненнями до нього недійсним із моменту укладання.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру екс-директору «Укртелефільму» Підлісному та двом особам. Раніше прокуратура передала справу «Укртелефільму» до НАБУ разом із речовими доказами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: