Порошенко за рік припинив громадянство майже шести тисяч осіб

Читать на русском
Протягом 2018 року припинено українське громадянство 5637 осіб. Були прийняті до громадянства України за рік 988 осіб.

Президент Петро Порошенко за 2018 рік припинив громадянство понад 5,6 тис. українців, а прийняв до громадянства України менше однієї тисячі іноземців.

Як пише «Слово і Діло», про це з посиланням на відповіді уповноважених органів на інформаційні запити повідомляють у четвер, 14 лютого, «Українські новини».

Зокрема, Адміністрація президента повідомила, що за минулий рік було припинене українське громадянство 5637 осіб.

«Внаслідок виходу з громадянства України – 5105 осіб, внаслідок втрати громадянства України – 41 людини, з передбачених міжнародними договорами України підстав – 491 людини», – йдеться у відповіді.

Водночас прийняті до громадянства України за цей час були 988 осіб.

За даними Державної міграційної служби, українськими громадянами в 2018 році стали вихідці з 38 іноземних держав, серед яких найбільше сирійців, росіян і вірменів.

Так, 156 прийнятих до громадянства осіб походять із Сирії, 126 – із Росії, 109 – із Вірменії, а 95 були особами без громадянства.

Також відомо, що в українське громадянство були прийняті 65 вихідців з Афганістану, 50 з Молдови, 43 з Грузії, по 39 з Азербайджану та Іраку, 38 з Узбекистану, 34 з Ірану, 33 з Лівану, 19 з Пакистану, 17 з Йорданії, 16 з Єгипту, 15 з Білорусі, 14 з Нігерії й 11 із Туреччини.

До того ж громадянами України у 2018 році стали вісім вихідців з Палестини, сім з Туркменістану, шість з В'єтнаму, по п'ять з Бангладеш, Ємену та Індії, по чотири з Алжиру, Гвінеї, Конго, Судану і Казахстану, по три – з Марокко і Тунісу, два – з Монголії й по одному з Анголи, Гани, Ефіопії, Камеруну, Мадагаскару, Непалу та Польщі.

Водночас, за інформацією Міністерства закордонних справ, серед прийнятих до громадянства України іноземців у 2018 році не було тих, у яких є видатні заслуги перед Україною, в тому числі тих, які проходять військову службу в Збройних силах та відзначених державною нагородою, або тих, чиє прийняття до громадянства є державним інтересом України.

Раніше в Угорщині відкрили 370 справ проти вихідців з України, які, на думку слідства, шахрайським шляхом отримали громадянство Угорщини.

Також голова МЗС України Павло Клімкін пояснив умови для подвійного громадянства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: