МОЗ заявив про відновлення роботи відомства

Читать на русском
Робота Міністерства охорони здоров'я України була розблокована рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва.

Робота Міністерства охорони здоров'я України була розблокована рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва.

Про це повідомляє прес-служба відомства в четвер, 14 лютого, пише «Слово і Діло».

Відсторонення Супрун: у чому прорахувались ініціатори та чи призначать її міністромАдміністративний суд Києва сьогодні, 11 лютого, розгляне клопотання Міністерства юстиції про скасування заборони Уляні Супрун бути в. о. голови МОЗ.

У відомстві зазначили, що «на сьогодні робота МОЗ розблокована та є можливість підписувати накази про розвезення до регіонів ліків для хворих на рак, гепатит, туберкульоз, а також вакцин проти кору. Також найближчим часом зможуть поїхати на лікування до зарубіжних клінік 44 українці, які зараз не можуть отримати необхідну медичну допомогу в Україні».

Як відомо, сьогодні суддя Окружного адміністративного суду Сергій Каракашьян скасував рішення суду, яке забороняло в. о. голови МОЗ Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України.

«Дякую за підтримку! Дякую за підтримку уряду України. Після вчорашнього розпорядження уряду суд також скасував своє рішення. Боротьба за якісні зміни триває. Завтра в цьому ж суді буде слухання справи по суті», – сказала Супрун.

Нагадаємо, 5 лютого суд заборонив Уляні Супрун здійснювати будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров'я України. Рішення ухвалили за підсумками розгляду позову нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

Після цього Кабінет міністрів України 13 лютого схвалив розпорядження, яке дозволяє Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України, зокрема підписувати документи щодо розподілу ліків та вакцин.

Відзначимо, чотири дні суддя в справі Супрун не виходив із нарадчої кімнати. У суді це пояснили тим, що в судді великий обсяг матеріалів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: