Україна ініціює в СОТ черговий розгляд із Росією

Читать на русском
Заборона Росії на ввезення товарів з України, введена в кінці минулого року, порушує низку статей СОТ.

На засіданні комітету з питань спрощення процедур торгівлі Світової організації торгівлі (СОТ) Україна заявила про недотримання Росією своїх зобов'язань щодо свободи транзиту.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі в четвер, 14 лютого.

«Зокрема, представники української делегації звернули увагу членів комітету про введення РФ заборони на ввезення на їх територію окремих товарів, що переміщуються транзитом через територію України з третіх країн, які є членами СОТ», - йдеться в повідомленні.

На думку української сторони, такі заходи суперечать положенням статей V: 6 ГАТТ 1994 і 11.4 Угоди СОТ про спрощення процедур торгівлі та, як наслідок, створюють додаткові перешкоди для транзиту, уточнило МЕРТ.

Нагадаємо, 29 грудня 2018 року Росія оприлюднила постанову уряду, що серед іншого забороняє ввезення на митну територію РФ товарів згідно із затвердженим переліком, що переміщувались транзитом через Україну.

Під заборону потрапив широкий спектр української сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства. У РФ суму українських товарів, що потрапили під заборону, оцінили в 510 мільйонів доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: