З'ясувалось, як Кабмін скоротив квоту на прийом мігрантів

Читать на русском
У 2019 році залишитися на постійне проживання в Україні зможуть 3768 іноземців. Квота скорочена на 620 осіб порівняно з 2018 роком.

У 2019 році залишитися на постійне проживання в Україні зможуть 3 768 іноземців. Квота скорочена на 620 осіб порівняно з 2018 роком.

Як пише «Слово і Діло», документи є в розпорядженні «РБК-Україна».

Динаміка міграції в Україні: де реєструється найбільше переселенцівНайбільше офіційно зареєстрованих переселенців у Донецькій, Луганській областях і Києві. Неохоче їдуть внутрішні мігранти на Волинь, до Рівненської та Чернівецької областей.

Згідно з ухваленим рішенням, у 2019 році залишитися на постійне проживання в Україні зможуть 3768 іноземців. Зазначимо, квота скорочена на 620 осіб порівняно з 2018 роком.

Таким чином, квота на імміграцію діячів науки і культури становитиме 280 осіб, висококваліфікованих спеціалістів – 4 особи, родичів громадян України – 2945 осіб, військовослужбовців Збройних сил України (від 3 і більше років) – 41 особа.

Крім того, міграція для інвесторів, які вклали в економіку не менш ніж 100 тис. дол., не обмежена.

На засіданні уряду представник Федерації роботодавців розкритикував квоту в 4 висококваліфікованих фахівці. Водночас міністр соціальної політики Андрій Рева запропонував узагалі скасувати квоти для такої категорії. В результаті прем'єр Володимир Гройсман доручив доопрацювати документ.

Також Гройсман розповів, коли стартує автоматична індексація пенсій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: