Росія оголосила в міжнародний розшук члена Меджлісу

Читать на русском
Члена Меджлісу кримськотатарського народу Ескендера Барієва оголосив у розшук суд анексованого Криму.

Влада анексованого Криму оголосила в міжнародний розшук главу правління Кримськотатарського ресурсного центру, члена Меджлісу кримськотатарського народу Ескендера Барієва.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в постанові «Верховного суду» Криму від 29 січня 2019 року, повідомляє Кримська правозахисна група.

У Меджлісі розповіли про жертви окупаційного режиму в КримуУ анексованому Росією Криму в 2018 році шість людей стали жертвами окупаційного режиму з летальним наслідком.

У документі також наголошується, що стосовно Барієва в Криму порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 280.1 КК РФ (Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації, вчинені з використанням засобів масової інформації) та винесено постанову про притягнення Барієва в якості обвинуваченого.

«Київський районний суд» Сімферополя 24 грудня 2018 року обрав Барієва запобіжний захід у вигляді «взяття під варту терміном на 2 місяці з моменту екстрадиції на територію Російської Федерації або з моменту затримання на території Російської Федерації».

«Верховний суд» Криму під головуванням А.Н. Осоченко залишив дане рішення чинним.

Як повідомлялося, у Криму українця засудили на два роки. Українця Олександра Стешенка, визнаного винним у підпалі будинку муфтія Криму Еміралі Аблаєва, засудили до двох років колонії-поселення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: