Ціни на нафту прискорили зростання на даних зі США

Читать на русском
Нафта дорожчає на даних Міненерго США про зростання запасів енергоносіїв, а також через побоювання скорочення поставок з Венесуели.

Світові ціни на еталонні марки нафти прискорили зростання на торгах у середу, 30 січня, після публікації даних Міністерства енергетики США про запаси енергоносіїв у країні.

Як передає «Слово і Діло», про це пише Інтерфакс.

Вартість березневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures піднялася на $ 0,89 (1,45%) - до $ 62,21 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на березень на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) подорожчали на $ 0,89 (1,67%) - до $ 54,20 за барель, сягнувши нового максимуму з початку року.

Згідно з даними Міненерго, запаси нафти у США минулого тижня зросли на 919 тис. барелів. Експерти очікували збільшення на 3,1 млн барелів.

Запаси на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгуються на NYMEX, скоротилися за тиждень на 145 тис. барелів.

Резерви бензину в США зменшилися на 2,24 млн барелів, дистилятів - на 1,12 млн барелів. Аналітики прогнозували підвищення запасів бензину на 2,8 млн барелів і зниження запасів дистилятів на 2 млн барелів.

Видобуток нафти у США минулого тижня не змінився, залишившись на рекордному з 1983 року рівні 11,9 млн барелів на добу (б/д).

США скоротили імпорт нафти на 1,11 млн б/д (13,5%), причому імпорт із Саудівської Аравії зменшився до мінімуму з жовтня 2017 року.

На зростання цін також впливають санкції США щодо Венесуели. Таким чином, за два дні нафта подорожчала більш ніж на два долари.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: