Ціни на нафту показали рекордне місячне зростання

Читать на русском
Котирування нафти марки WTI злетіли c початку січня майже на 22 відсотка, підйом може стати рекордним для цього місяця за всю історію.

Світові ціни на нафту еталонних марок показали рекордні зростання за підсумками місяця.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише Інтерфакс у четвер, 31 січня.

Вартість березневих ф'ючерсів на Brent, торги якими завершуються в четвер, на лондонській біржі ICE Futures збільшилася на 55 центів (0,89%), до $62,2 за барель. Квітневий контракт, що більш активно торгується, подорожчав на $0,66 (1,07%), до $62,2 за барель.

Ф'ючерс на WTI на березень на торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу підвищився на $0,99 (1,83%) - до $55,22 за барель, вперше піднявшись до цього рівня з 21 листопада минулого року.

Котирування WTI злетіли з початку січня майже на 22%, підйом може стати рекордним для цього місяця за всю історію спостережень. Brent з початку місяця подорожчала майже на 16%.

Нафтовий ринок відреагував зростанням на побоювання скорочення поставок пального з Венесуели після введення Вашингтоном санкцій проти державної нафтовидобувної компанії Petroleos de Venezuela SA (PDVSA). Падіння експорту може перевищити 500 тис. барелів на добу, вважають деякі експерти.

Підтримку нафтовому ринку в четвер також робить зниження курсу долара на сигналах пом'якшення курсу грошово-кредитної політики Федеральної резервної системи. Слабкий долар є сприятливим фактором для сировинних ринків загалом і ринку нафти зокрема.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: