Світові ціни на нафту повернулися до зниження

Читать на русском
Нафта марки Brent у Лондоні подешевшала на $0,53, а ціна на сорт WTI в Нью-Йорку впала на $0,89.

Світові ціни на нафту еталонних марок знижуються на слабкій статистиці щодо промислових замовлень у США.**

Про це свідчать дані торгів ввечері у вівторок, 5 лютого, пише «Слово і Діло».

Так, квітневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures подешевшали на $0,53 (0,85%) і торгуються на рівні $61,98 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на березень на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) упали на $0,89 (1,63%) - до $53,67 за барель. Це мінімальний рівень за останні два тижні.

Як повідомляє Прайм із посиланням на дані статистичного відомства США, обсяг замовлень в американській промисловості в листопаді минулого року несподівано знизився до жовтня. Особливо погіршився попит на верстати та електрообладнання - на 0,6% в місячному вираженні, а без урахування замовлень, пов'язаних із транспортною галуззю, впав на 1,3%. Інвестори розцінили цю статистику як чергову ознаку уповільнення розвитку світової економіки.

При цьому підтримувальним нафту фактором залишаються занепокоєння із приводу скорочення поставок сировини з Венесуели через санкції США. Експорт нафти з Венесуели різко знизився після введення Вашингтоном санкцій відносно нафтової держкомпанії PDVSA і продовжує падати. Видобуток нафти також сильно знижується.

Нагадаємо, в січні світові ціни на нафту показали рекордне зростання за підсумками місяця. Котирування марки WTI злетіли майже на 22%, підйом може стати рекордним для цього місяця за всю історію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: