ЄСПЛ зобов'язав Україну заплатити наркоторговцю за порушення його прав

Читать на русском
Європейський суд з прав людини зобов'язав Україну виплатити €4 тис. наркоторговцю за порушення його прав.

Європейський суд з прав людини зобов'язав Україну виплатити 4 тис. євро наркоторговцю за порушення його прав при засудженні і затримання правоохоронцями.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні прес-служби суду, повідомляють Українськi Новини.

Зазначено, що заявник Василь Якуба, громадянин України, народився в 1971 році і був затриманий у Кіровограді (зараз - Кропивницький) за торгівлю наркотиками. У березні 2007 року він 3 рази продав таємному агентові міліції шприц з опієм, угода була знята на приховану камеру. У червні 2007 року він був засуджений за торгівлю наркотиками і засуджений до 8 років позбавлення волі.

Суд, зокрема, спирався на письмову заяву агента під прикриттям, якому не дозволили давати показання в суді з метою захисту його особистості. Якуба вимагав, що цей агент виступив у суді, а крім того заявив, що зазнав жорстокого поводження з боку правоохоронців під час арешту.

Заявник просив ЄСПЛ встановити порушення його права на справедливий судовий розгляд і права на допит свідків, а також зазначив, що українська влада відмовилася надати йому копії документів з матеріалів справи. ЄСПЛ зобов'язав виплатити заявникові сатисфакцію в 2 500 євро за моральну шкоду і 1 500 євро за судові витрати.

Нагадаємо, ЄСПЛ повернув пріоритетний порядок розгляду справи Сенцова.

Також Україна просить ЄСПЛ призначить нову дату слухань позову проти РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: