Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Сергій Льовочкін

Читать на русском
Сергій Льовочкін за більш ніж чотири роки в парламенті виконав лише 11 відсотків своїх зобов'язань.

Час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Сергій Льовочкін (позафракційний).

Льовочкін був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за загальнодержавним багатомандатним округом. За час своєї каденції він дав 36 обіцянок, частина з них із передвиборчої програми «Опозиційного блоку» й привласнені йому, оскільки Льовочкін пройшов до парламенту за списками цієї партії. З цих обіцянок депутат виконав лише чотири (11%), а 19 – провалив.

Сергій ЛьовочкінНародний депутат України
Льовочкін пообіцяв, що Опозиційний блок відмінить обмеження на приїзд швидкихСказано 16 серпня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Не виконав Льовочкін програмну обіцянку партії ухвалити закон «Про забезпечення молоді, яка отримала вищу або професійно-технічну освіту, першим робочим місцем». Ані народний депутат, ані його колеги відповідної ініціативи до Ради не внесли.

Після позачергових парламентських виборів Льовочкін пообіцяв, що «Опозиційний блок» створить опозиційний уряд, який пропонуватиме суспільству й державі «правильний шлях розвитку та правильні шляхи вирішення поточних проблем», а також надасть власну альтернативну програму дій. Але ані першого, ані другого політична сила не зробила.

У квітні 2016 року Льовочкін заявив, що фракція «Опозиційного блоку» проголосує за відставку Кабінету міністрів Арсенія Яценюка. «Ми готові підтримати Кабмін, який буде готовий професійно працювати над відновленням миру в Україні, поліпшенням життя людей, відродженням економіки, наведенням ладу в країні. Ані старий, ані запропонований уряд цим критерієм не відповідає», – підкреслив він. Цю обіцянку нардеп провалив, оскільки на голосування відразу винесли три питання: відставку уряду Яценюка зі скасуванням рішення про визнання його діяльності незадовільною та призначення Володимира Гройсмана наступним прем'єр-міністром. «Опоблок» не підтримував кандидатуру Гройсмана, тому виступив проти пакета законопроектів.

Виконав парламентар обіцянку про те, що фракція не голосуватиме за проект бюджету на 2018 рік. За словами Льовочкіна, в цьому проекті не вирішується питання недофінансування медицини та освіти. Він також заявив, що бюджет залишає більшість українців за межею бідності.

Сергій ЛьовочкінНародний депутат України
Льовочкін пообіцяв домагатися індексації зарплат і пенсій відповідно до рівня інфляціїСказано 24 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

У процесі виконання в нього залишаються ще 13 обіцянок. У передвиборчій програмі Льовочкін пообіцяв здійснювати реальні кроки для підвищення енергетичної незалежності держави. Верховна Рада ухвалила законопроекти «Про внесення змін до ЗУ «Про ринок природного газу» (щодо страхового запасу природного газу)», «Про внесення змін до статті 8 ЗУ «Про альтернативні види палива», «Про внесення змін до ЗУ «Про електроенергетику» (щодо коефіцієнтів «зеленого» тарифу для електроенергії, виробленої з використанням альтернативних джерел енергії)», але нардеп не потримав жоден із них. Тож до виконання обіцянки далеко.

Крім того, він обіцяв домагатися надання матеріальної державної компенсації сім'ям, які втратили житло в зоні антитерористичної операції. Фракція «Опозиційного блоку» в межах виконання обіцянки зареєструвала законопроекти «Про відшкодування збитків за зруйноване (знищене) або пошкоджене приватне житло особам, приватне житло або приватні домогосподарства яких були пошкоджені (зруйновані) під час проведення антитерористичної операції», «Про відшкодування збитків, завданих житлу населення в результаті проведення антитерористичної операції», «Про відшкодування шкоди, заподіяної терористичним актом» і «Про відшкодування шкоди, заподіяної терористичним актом» і «Про статус і соціальний захист мирних (цивільних) громадян, які постраждали в результаті проведення антитерористичної операції». Останній чекає на розгляд у парламенті, інші зняли з розгляду або повернули на доопрацювання.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: