ДБР зобов'язали порушити справу проти членів Кабміну за чотирма статтями

Читать на русском
Заявник подав звернення в Держбюро розслідувань, в якому просив відкрити справу за чотирма статтями, включаючи держзраду.

Шевченківський райсуд Києва зобов'язав Державне бюро розслідувань відкрити справу за фактом державної зради членів уряду Володимира Гройсмана.

Як передає «Слово і Діло», про це йдеться в матеріалах суду, пишуть «Українськi новини» в п'ятницю, 25 січня.

Рішенням від 16 січня суд встановив, що 2 січня заявник подав звернення до Держбюро розслідувань, в якому повідомив обставини, що свідчать про вчинення кримінальних злочинів, передбачених статтями ст. 111 (держзрада), ч. 2 ст. 175 (невиплата зарплати і пенсії), ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади) Кримінального кодексу, скоєних працівниками Міністерства праці та соціальної політики, членами Кабінету Міністрів разом з уповноваженими особами Пенсійного фонду в Київській області і просив внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про зазначені кримінальні правопорушення.

Однак Держбюро відмовилося це зробити й заявник подав скаргу на бездіяльність ДБР до суду, яка була задоволена.

Як повідомлялося, напередодні суд визнав винним у справі про держзраду колишнього президента Віктора Януковича й заочно засудив його до 13 років в'язниці.

Нагадаємо, директор ДБР Роман Труба назвав кількість справ, які розслідує його відомство.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: