Напад на журналістів: назвали ім'я можливого організатора

Читать на русском
Можливий організатор нападу на журналістів в Голосіївському районі Києва - це уродженець Луганська Михайло Богдад, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності.

Можливий організатор нападу на журналістів у Голосіївському районі Києва – це уродженець Луганська Михайло Богдад, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності.

Про це в коментарі телеканалу «112 Україна» повідомив координатор проекту «Стоп корупції» Роман Бочкала, передає «Слово і Діло».

З'ясувалося, скільки нападів на журналістів зафіксували в 2018 роціНайбільше нападів сталося в Києві та Київській області, повідомив голова Національної спілки журналістів України.

Його наразі везуть до Голосіївського відділення поліції, щоб провести процедуру впізнання. Там на нього чекають постраждалі.

«Зараз мені стало відомо, що вже затримано організатора цього нападу, його звуть Михайло Богдад, це уродженець Луганська, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності. Зараз його везуть до Голосіївського РВВС, щоб провести процедуру впізнання. Там на нього чекають постраждалі, я думаю, вони його впізнають, так як відразу вказували на нього», – заявив Бочкала.

Бочкала уточнив, що всього нападників було 15, уже 4 осіб впізнали.

«Частина з них були в балаклавах, тому впізнати досить важко, але слідство вже має певні оперативні джерела, до якого угрупування мають стосунок ці особи», – додав він.

Як повідомлялося, увечері 24 січня в Києві на Видубичах скоїли напад на знімальну групу «Стоп корупції». Журналісти, разом із двома правозахисниками, прибули на точку, де розкрадуть пісок.

Нападники розбили машину журналістів, застосували газові балончики, побили одного з них і забрали сумку з грошима. Потерпілий, якого доставили до лікарні, отримав черепно-мозкову травму і опік слизової оболонки очей. Поліція повідомила, що доставила до відділку 9 осіб-учасників конфлікту, всі вони назвалися охоронцями. Під час обшуку території, де стався напад, вилучили мобільні телефони нападників, сокиру, газовий балончик, два ножі, три травматичних пістолети, мисливський карабін, стартовий пістолет і патрони.

Напад на журналістів під час здійснення професійної діяльності кваліфікували як розбій – ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: