Напад на журналістів у столиціі: до поліції доправили 9 осіб

Читать на русском
Правоохоронці зазначили, що всі дев'ять учасників конфлікту назвалися охоронцями. Їх доставили до поліції, одного з них упізнали як нападника, його затримали.

За напад на журналістів у Голосіївському районі Києва до поліції доправили 9 осіб.

Про це повідомляє прес-служба поліції Києва, передає «Слово і Діло».

За підозрою в нападі на журналістів у Києві до управління поліції доправили дев'ять осіб. Вони дають пояснення, з ними проводяться слідчі дії, в тому числі впізнання. За розбійний напад їм загрожує до десяти років позбавлення волі.

Раніше в Києві через напад на журналістів запроваджували план «Перехоплення». Інцидент стався на вулиці Промисловій, невідомі розбили автомобіль журналістів проекту «Стоп корупції», застосували газові балончики, побили одного з них і забрали сумку з грошима.

Правоохоронці зазначили, що всі дев'ять учасників конфлікту назвалися охоронцями. Їх доправили до поліції, одного з них упізнали як нападника, його затримали. Діям інших учасників після перевірки нададуть правову оцінку.

Під час обшуку території, де стався напад, були вилучені мобільні телефони нападників, сокира, газовий балончик, два ножі, три травматичних пістолети, мисливський карабін, стартовий пістолет і патрони.

Потерпілий, якого доправили до лікарні, отримав черепно-мозкову травму та опік слизової оболонки очей. Дії зловмисників кваліфіковані як розбій – ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України.

Раніше з'ясувалося, скільки нападів на журналістів зафіксували в 2018 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: