РФ назвала умови для відновлення ДРСМД

Читать на русском
Військовий аташе США в Москві запрошений у Міноборони РФ для вручення ноти з проблеми ракетного договору.

Росія вимагає від США виконати ряд умов для відновлення дії Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД).

Як пише «Слово і Діло», про це сказав офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков, повідомляє Інтерфакс у четвер, 7 лютого.

Трамп назвав терміни повного виходу США з ракетного договоруУ Державному департаменті США заявили про намір дотримуватися ДРСМД з Росією в першій половині 2019 року.

«Міністерство оборони Російської Федерації пропонує американській стороні в період до припинення терміну дії ДРСМД вжити необхідних заходів щодо повернення до неухильного дотримання договору», - зазначив він.

За словами Конашенкова, Росія пропонує США знищити розгорнуті на суші універсальні пускові установки МK-41. Він заявив, що США розробили їх для запуску крилатих ракет Tomahawk.

Крім того, Вашингтону запропоновано знищення ракет-мішеней, аналогічних за своїми характеристиками балістичним ракетам наземного базування середньої і меншої дальності.

США рекомендовано також знищити ударні безпілотники. Конашенков заявив, що ці літальні апарати підпадають «за своїми характеристиками під визначення передбаченого в договорі (ДРСМД) терміна «крилата ракета наземного базування».

Також наголошується, що військовий аташе США в Москві запрошений у Міноборони РФ для вручення ноти з проблеми ДРСМД.

Нагадаємо, 1 лютого стало відомо, що США на шість місяців припиняють виконання зобов'язань у рамках ДРСМД через російську ракету 9М729, яку Вашингтон вимагає знищити.

Москва вирішила відповісти дзеркально і також оголосила про припинення участі в угоді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: