Зеленський заявив про стеження за собою – нардеп

Читать на русском
Як повідомляла прес-служба Національної поліції України, один з кандидатів у президенти подав заяву до правоохоронних органів.

Кандидат у президенти України Володимир Зеленський заявив про стеження за собою.

Інформацію про це підтвердив народний депутат Антон Геращенко в ефірі 112 Україна, передає «Слово і Діло».

Вибори-2019: у кого Зеленський забирає голоси та що стане для нього проблемоюОстання соціологія показала, що на майбутніх виборах українці готові віддати за Володимира Зеленського найбільшу кількість голосів. Порошенко – на другому місці, а Тимошенко – на третьому.

Як повідомляла прес-служба Національної поліції України, один з кандидатів у президенти подав заяву до правоохоронних органів.

«7 лютого 2018 один із кандидатів у президенти України звернувся до поліції із заявою про зафіксовані факти стеження невідомими особами за ним та його співробітниками. Незаконні дії, на думку заявника, відбувалися в період з 30 січня по 4 лютого 2019 року. Також кандидат повідомив про фіксацію фактів стеження за ним і після цього періоду», - повідомили правоохоронці.

«На підставі ст. 214 КПК України слідчі Національної поліції внесли відомості до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 182 ( «Порушення недоторканності приватного життя») Кримінального кодексу України», - уточнили в поліції.

Як повідомив Геращенко, мова йде саме про Володимира Зеленського.

«Так це правда. Володимир Зеленський подав заяву до Національної поліцію про те, що за його даними, коли він перебував у місті Одеса та в місті Києві, за ним постійно слідували автомобілі з номерами, яких не існує, тобто підроблені номери. І в Одесі була затримана машина, була викликана патрульна поліція. Особи, що знаходяться в цій машині, замість того, щоб пред'явити документи, закрилися, і, на думку Зеленського, за ним стежать співробітники правоохоронних органів України. Далі слідчі Національної поліції внесли це до Єдиного реєстру кримінальних правопорушень, будуть допитані особи, вивчено, що це за автомобілі, звірені номера, які були. Зеленський, як кажуть, надав фотографії та відеозаписи тих автомобілів, які за ними стежили», - розповів він.

Раніше в СБУ запевнили, що не прослуховують кандидатів в президенти.

Також нагадаємо, Зеленський уточнив свою декларацію, вказавши скандальний офшор.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: