НАБУ порушило справу проти Гонтаревої – ЗМІ

Читать на русском
НАБУ відкрило справу щодо Гонтаревої та співвласника ICU через можливу недбалість при поверненні 150 млрд грн клієнтам банків.

Національне антикорупційне бюро відкрило справу за фактом можливої ​​службової недбалості колишньої голови Національного банку Валерії Гонтаревої та співвласника інвестиційної групи ICU Макара Пасенюка при відшкодуванні за рахунок держбюджету 150 мільярдів гривень клієнтам штучно збанкрутілих банків.

Як пише «Слово і Діло», про це «Українським новинам» повідомило джерело в правоохоронних органах.

НАБУ закрило справу про відпочинок Гонтаревої на МальдівахВ Антикорупційне бюро ухвалили рішення про закриття справи щодо колишнього очільника Нацбанку.

За його словами, справу відкрили за рішенням суду, який задовольнив скаргу депутата Верховної Ради Віталія Купрія й зобов'язав НАБУ відкрити кримінальне провадження.

Депутат вважає, що Гонтарева, Пасенюк, а також генпрокурор Юрій Луценко, виконуючи неналежним чином свої обов'язки, вчинили дії з відшкодування за рахунок держбюджету вкладів фізосіб штучно збанкрутілих банків на суму понад 150 млрд грн, що, можливо, призвело до негативних наслідків.

Справу відкрито 18 січня за статтею 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу.

Як повідомлялося, екс-голова Нацбанку переїхала до Лондона. Гонтарева стала працівницею Інституту міжнародних відносин, який належить до складу Лондонської школи економіки.

Гонтарева очолювала НБУ з червня 2014 року. 15 березня 2018-го Верховна Рада звільнила її з посади голови Нацбанку, але до вересня того ж року вона залишалася головою НБУ, але була в неоплачуваній відпустці. Після Гонтаревої НБУ очолив її заступник Яків Смолій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: