Гонтарева взялася за розвиток соціального стартапу

Читать на русском
Екс-голова Нацбанку Валерія Гонтарева зайнялася розвитком нового проекту– створенням системи з онлайн-консультації лікарів.

Екс-голова Нацбанку Валерія Гонтарєва працює над медичним стартапом «Медікіт», співзасновником якого є її син.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє LIGA.net.

Гонтареву звільнили з посади голови НБУ: як голосували нардепиВалерію Гонтареву 15 березня звільнили з посади голови Нацбанку. Результати голосування в Раді – на інфографіці Слова і Діла.

Про це Гонтарева розповіла кореспонденту в кулуарах форуму CFA Society Ukraine.

Ще в січні 2018 року вона заявляла про намір зайнятися стартапами.

На сайті «Медікіт» зазначено, що місія компанії – «створити екосистему digital-медицини, яка забезпечить комунікацію між учасниками, стандартизацію процесів, накопичення й систематизацію інформації в єдиному місці». Компанія пропонуватиме пацієнтам миттєву онлайн-консультацію лікарів, а також виклик лікаря додому через інтернет. Лікарям обіцяють додатковий дохід 24/7 з оплатою кожної телеконсультації.

Публічна презентація платформи намічена на листопад 2018 року, зазначається на її сайті.

Юридично Гонтарева не має стосунку до проекту. У компанії «Медікіт» два засновники – її син Антон Гонтарев і Світлана Кириченко, яка працювала в структурах компанії ICU з 2008 до 2010 року. Антон Гонтарев і Кириченко вклали в статутний капітал «Медікіт» по 5 млн грн. Сама компанія зареєстрована 12 січня 2018 року.

Директором «Медікіт» із 14 квітня 2018 значиться Руслан Кравець – колишній заступник директора Департаменту стратегії та реформування НБУ. Він висловив надію, що Гонтарева очолить наглядову раду компанії.

Слід зазначити, що повернутися до роботи в компаніях з управління активами (КУА) Гонтарева зможе не раніше ніж за рік після звільнення з НБУ.

Оскільки Верховна Рада відправила її у відставку 15 березня, то приступити до роботи в КУА Гонтарева зможе не раніше ніж за півроку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: