Порядок денний Ради: зміни до Конституції та питання інформатизації

Читать на русском
Верховна Рада в четвер, 7 лютого, розгляне проект змін Конституції щодо наміру вступити до ЄС і НАТО та питання інформатизації.

Верховна Рада в четвер, 7 лютого, розгляне проект змін Конституції щодо наміру вступити до ЄС і НАТО та питання інформатизації.

Це передбачено планом роботи ВРУ на 7 лютого, пише «Слово і Діло».

Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 5-8 лютогоВерховна Рада цього тижня розгляне зміни до Конституції щодо курсу України до Євросоюзу та НАТО.

Депутати почнуть роботу з законопроекту № 6746 про забезпечення принципів процесуальної справедливості і підвищення ефективності проваджень у справах про порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Вчора Рада розглянула 130 поправок до нього, залишилося ще близько 40.

Далі за планом - затвердження порядку денного десятої сесії ВРУ.

Тільки після цього парламент перейде до розгляду змін до Конституції в частині зовнішньополітичного курсу України щодо вступу до ЄС і НАТО. Якщо в залі буде 300 голосів за, зміни будуть остаточно затверджені.

Для включення до порядку денного та прийняття рішення заплановано декілька документів, зокрема законопроект про заборону спостерігачам із РФ брати участь у виборчому процесі в Україні, а також проект постанови про звернення до ПА НАТО із закликом ініціювати вступ України до альянсу.

Курс на ЄС і НАТО хочуть закріпити в Конституції. Чи знайдуть 300 голосів?Парламент у четвер, 7 лютого, розгляне зміни до Конституції в питанні закріплення курсу на ЄС та НАТО. Однак нехрозуміло, чи знайдуть у ВР необхідну кількість голосів, враховуючи блокування трибуни з боку радикалів.

Народні обранці матимуть можливість направити до в Конституційногоий суду два законопроекти про перейменування Дніпропетровської області. Президент пропонує назву «Дніпровська область», а група народних депутатів - «Січеславська».

У плані роботи також блок питань інформатизації. Якщо вистачить часу, депутати зможуть розглянути законопроект про ідентифікацію та реєстрацію тварин.

У черговий раз на порядку денному - ратифікація угоди з США про відкриття інформації про рахунки американців в Україні (застосування закону Сполучених Штатів FATCA), а також зміни в українські закони у зв'язку з цим.

Раніше Рада провалила закон про розміри штрафів АМКУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: