Порошенко приїде до Ради на голосування за ЄС і НАТО

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко в четвер, 7 лютого, буде присутній у Верховній Раді, де заплановано голосування змін до Конституції щодо курсу до ЄС і НАТО.

Президент України Петро Порошенко в четвер, 7 лютого, буде присутній у Верховній Раді, де заплановане голосування змін до Конституції щодо курсу до ЄС і НАТО.

Як пише «Слово і Діло», про це журналістам розповів представник уряду у Верховній раді, народний депутат Вадим Денисенко, передає кореспондент «РБК-Україна».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що в Україні пройде референдум щодо членства в Європейському СоюзіСказано 1 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Так, глава держави прибуде на голосування парламенту за зміни до Конституції в частині закріплення курсу України до НАТО та Євросоюзу.

«Напевно, що він буде», – повідомив Денисенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що Росія спробує зірвати голосування у Верховній раді за зміни до Конституції в частині закріплення курсу в НАТО і ЄС. «Росія дуже активізується, щоб зірвати це голосування. І, на жаль, деякі політсили мають намір підіграти їй, змінити точку зору й утриматися від голосування», – підкреслив глава держави.

Як повідомлялося, президент звертав увагу, що після внесення змін до Конституції в частині закріплення курсу в НАТО Україна буде відповідати критеріям країни, яка претендує стати членом Альянсу. Порошенко переконаний, що Україна також потрібна Північноатлантичному альянсу.

Додамо, парламент у четвер розгляне зміни до Конституції щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі й НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: