НАБУ повідомило про підозру екс-директору «Укртелефільму»

Читать на русском
Національне бюро повідомило про підозру колишньому керівнику Української студії телевізійних фільмів.

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру колишньому генеральному директору державного підприємства «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» у завданні збитків на суму майже 70 мільйонів гривень.

Про це йдеться в заяві НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

За інформацією журналіста «Слова і Діла», йдеться про Віктора Підлісного.

«6 лютого детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили колишньому генеральному директору «Укртелефільму» про підозру в зловживанні службовим становищем та використанні підроблених документів, у результаті чого держпідприємству завдано понад 68,72 мільйона гривень збитків. Дії екс-посадовця кваліфіковані за частиною 2 статті 364, частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України», – йдеться в повідомленні.

Також, як зазначають у НАБУ, детективи повідомили про підозру ще двом особам – організатору схеми та директору комерційної компанії.

За даними журналіста «Слова і Діла», йдеться про ТОВ «Лодокс». Як з'ясувалося, Укртелефільм передав «Лодоксу» майнові права на 24 квартири загальною площею 2704 кв. м, 7 нежитлових приміщень і 36 паркомісць у Києві лише за 14,5 млн грн. Втім, за інформацією від бухгалтерії Укртелефільму, вказані майнові права на квартири і 7 нежитлових приміщень оцінені в майже 42,5 млн грн, а це без 36 паркомісць.

Крім того, як вказали в НАБУ, ухвалою Господарського суду міста Києва вказаний договір з доповненнями був визнаний недійсним за позовом Укртелефільму.

Нагадаємо, НАБУ почало розслідувати розтрату майна Укртелефільму. Пізніше прокуратура передала свою аналогічну справу «Укртелефільму» до НАБУ разом із речдоками.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: