Філарет продовжить керівництво Київською єпархією

Читать на русском
Святіший Патріарх Філарет продовжує керівництво Київською єпархією у складі парафій та монастирів м. Києва за виключенням Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря.

Святіший Патріарх Філарет продовжує керівництво Київською єпархією у складі парафій та монастирів м. Києва за виключенням Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення прес-служби Київської Митрополії Православної Церкви України (ПЦУ).

Лавра має належати українській церкві – ФіларетПатріарх Філарет заявив, що Почаївська Лавра та Києво-Печерську Лавра повинні належати українській церкві, а не російській.

Як зазначається, таке рішення було прийнято сьогодні, 5 лютого, у Митрополичому будинку при Соборі Святої Софії Київської на засіданні Священного Синоду Помісної Української Православної Церкви.

«Вирішено, що Святіший Патріарх Філарет продовжує керівництво Київською єпархією у складі парафій та монастирів м. Києва (за виключенням Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря), які до 15 грудня 2018 р. перебували у його підпорядкуванні як Патріарха Київського і всієї Руси-України», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Софії Київській сьогодні, 5 лютого, відбулося перше засідання Синоду Православної церкви України (ПЦУ). Засідання відбувалося під головуванням митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Раніше Патріарх Філарет пояснив, чому він зняв свою кандидатуру під час обрання митрополита на Об'єднавчому соборі 15 грудня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: