Вибори-2019: в декларації Смешка немає автомобіля, але є 17 земельних ділянок

Читать на русском

Екс-голова Служби безпеки України (з 2003 до 2005 року) Ігор Смешко несподівано заявив про намір балотуватися в президенти в середині січня. За його словами, він іде в президенти, «тому що немає альтернативного рішення». «Слово і Діло» сьогодні заглянуло до декларації чергового претендента на посаду глави держави.

Зарплата Смешка за 2017 рік становила 12,6 тисячі гривень, відсотки – 94,9 тисячі гривень, пенсія – 249,1 тисячі гривень. На його банківських рахунках було 9,3 тисячі гривень, 121,8 тисячі доларів і 113 тисяч євро, готівкою – 270 тисяч доларів.

Ні словом, ні ділом: як кандидати в президенти вирішують проблеми арміїБільшість депутатів-кандидатів у президенти пропускають голосування за законопроекти, пов'язані з армією.

Його дружина Юлія Смешко отримала 42,9 тисячі гривень відсотків, 288,9 тисячі гривень доходу від відчуження рухомого майна. На її банківських рахунках було 5,5 тисяч гривень, 70,7 тисячі доларів і 3,6 тисячі євро.

Станом на 2017-й Смешко був власником 16 земельних ділянок (у Київській, Львівській, Черкаській та Одеській областях), ще одна ділянка була в іншому праві власності. Також він володів житловим будинком у Київській області, квартирою в Києві (ще одна квартира була в іншому праві власності), машиномісцем (але автомобіля в нього не було) та в іншому праві власності задекларована база відпочинку в Миколаївській області. З об'єктів незавершеного будівництва – два житлових будинки в Київській області.

Юлія Смешко володіла трьома земельними ділянками (в Одеській та Київській областях), квартирою в Криму й частково квартирою в Києві, нежитловим приміщенням і трьома машиномісцями. Крім того, в неї було три автомобілі: Lexus RX 2011 року, Lexus ES 2016 року та Nissan Almera 2008 року.

Також кандидат у президенти був власником ТОВ «Лагуна», а його дружина – ТОВ «Бізнес-консалтинг центр».

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, в нас є тест про передвиборчі програми кандидатів у президенти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: