Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Руслан Лук'янчук

Читать на русском
У Руслана Лук'янчука тільки програмні обіцянки партії Народний фронт. Із них депутат виконав 61 відсоток.

Час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Руслан Лук'янчук (фракція «Народного фронту»).

Лук'янчук був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за загальнодержавним багатомандатним округом. Наразі народний депутат також є першим заступником голови парламентського комітету з питань інформатизації та зв'язку. За час своєї каденції Лук'янчук дав 13 обіцянок, всі вони з програми «Народного фронту» й привласнені йому, адже він пройшов до Ради за списками цієї партії. Нардеп встиг виконати вісім зобов'язань (61%), а одне – провалити.

Поки єдине, що не зміг виконати Лук'янчук, – запровадити обов'язкову перевірку декларацій чиновників, політиків, суддів. У березні 2016 року Верховна Рада ухвалила законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання посадовими особами декларацій про майно, доходи, витрати й зобов'язання фінансового характеру в 2016 році», згідно з яким особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (народні депутати, чиновники, прокурори, судді) зобов'язані подавати електронні декларації. Але депутат не голосував за цей закон.

Виконав парламентар передвиборчу обіцянку ініціювати оновлення антикорупційного законодавства шляхом розкриття структури власність підприємств. У лютому 2015 року його підтримав законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро та Національного агентства з питань запобігання корупції». Законопроект дозволив провести конкурс на посаду голови НАБУ й, зокрема, дозволив відомству займатися перевіркою бенефіціарів власників юридичних осіб, усунувши протиріччя в законодавстві.

Крім того, Лук'янчук виконав обіцянку сприяти в наданні житла сім'ям загиблих під час антитерористичної операції. Він проголосував за державні бюджети, в яких були передбачені субвенції для поліпшення житлових умов сім'ям загиблих військовослужбовців. Також нардеп підтримав законопроект «Про внесення змін до статті 4 закону України «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва», згідно з яким сім'ям загиблих під час проведення АТО надається державна підтримка в розмірі 50% вартості житла.

З обіцянкою посилювати соціальний захист тих, хто захищає Батьківщину, Лук'янчук також впорався. Він голосував за всі законопроекти, які підвищують соціальний статус і захист військовослужбовців та членів їхніх сімей, надають низку пільг і створюють систему адресного соціального забезпечення.

У процесі виконання в депутата залишаються ще чотири обіцянки. Наприклад, не допустити скасування або скорочення субсидій малозабезпеченим громадянам на оплату комунальних послуг. Лук'янчук уже підтримав законопроект «Про житлово-комунальні послуги» щодо належної соціально-економічного захисту учасників антитерористичної операції і членів їхніх сімей (про справедливе призначення й надання субсидій)» і голосує за проекти бюджетів, в яких передбачені кошти на забезпечення субсидій.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: