Епіфаній затвердив склад Священного синоду ПЦУ

Читать на русском
Священний синод складається з митрополита Київського і 12 єпархіальних архієреїв, які періодично будуть призначатися головуючим.

Предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній визначив склад Священного синоду ПЦУ й провів його перше засідання.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба ПЦУ у вівторок, 5 лютого.

Визнання ПЦУ є питанням часу – ЕпіфанійМитрополит пояснив, що у випадку деяких церков цей процес може бути більш тривалим через особливості процедури.

«Митрополит Епіфаній визначив, що крім постійних членів Синоду (патріарха Філарета, митрополита Макарія і митрополита Симеона), в його склад включені Димитрій, митрополит Львівський і Сокальський; Іоанн, митрополит Черкаський і Чигиринський; Сергій, архієпископ Донецький і Маріупольський; Федір, архієпископ Полтавський і Кременчуцький; Іларіон, архієпископ Рівненський і Острозький; Євстратій, архієпископ Чернігівський і Ніжинський; Герман, архієпископ Чернівецький і Хотинський; Агапіт, архієпископ Вишгородський; Симеон, єпископ Дніпровський і Криворізький», - повідомила прес-служба Київської митрополії ПЦУ у вівторок.

У повідомленні підкреслюється, що згідно зі статутом ПЦУ, річний (постійний) Священний Синод складається з митрополита Київського як головуючого і 12 єпархіальних архієреїв, які періодично призначаються головуючим, відповідно до старшинства архієрейської хіротонії.

Синодальний рік ділиться на два синодальних періоди: зимовий (1 вересня - 28-29 лютого) і літній (1 березня - 31 серпня), половина членів річного (постійного) Священного Синоду змінюється в кожен такий період. Термін повноважень кожного члена Синоду становить рік.

Раніше стало відомо, що в Києві в Будинку митрополита на території Національного заповідника Софія Київська проходить перше засідання синоду Православної церкви України.

Нагадаємо, 3 лютого в Києві відбулася інтронізація митрополита Епіфанія, після якої він вже офіційно очолив ПЦУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: