Визнання ПЦУ є питанням часу – Епіфаній

Читать на русском
Митрополит пояснив, що у випадку деяких церков цей процес може бути більш тривалим через особливості процедури.

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній очікує, що інші церкви візьмуть колегіальні рішення про визнання автокефалії ПЦУ протягом декількох місяців.

Про це він заявив в інтерв'ю «Радіо Свобода», передає Слово і Діло.

«Ми зараз очікуємо, що протягом декількох місяців. Тому що, наприклад, Елладська церква і Кіпрська мають на лютий заплановане засідання архієрейських соборів. І ми сподіваємося на те, що будуть прийняті позитивні рішення», - зазначив Епіфаній.

Митрополит пояснив, що у випадку деяких церков цей процес може бути більш тривалим через особливості процедури.

Однак, підкреслив він, визнання ПЦУ є питанням часу.

«Можливо, в інших церквах це буде триваліше, вивчення питання різними богословськими і канонічними комісіями і так далі. Тут важко передбачити. Бо кожна церква - це окрема незалежна структурна одиниця в складі православної церкви», - говорить Епіфаній.

До яких церков ходять українці: як змінювалася релігійна прихильність населення останні п’ять роківБільшість українців ще не визначилися з питанням, хто міг би очолити помісну церкву в Україні, хоча 54 відсотки виступають за автокефалію.

Тому вони самостійно вирішують колегіально або синодально, або на архієрейському соборі приймають відповідні рішення, додав він.

«Тому передбачити складно. Я не хотів би тут прогнозувати або ставити певні хронологічні рамки, нас визнають», - сказав Епіфаній.

Додамо, Міністерство юстиції України офіційно зареєструвало Київську митрополію Української православної церкви як релігійну організацію.

Як повідомлялось, близько 200 релігійних громад направили запит на перереєстрацію у зв'язку з переходом з УПЦ МП в ПЦУ.

Нагадаємо, напередодні набув чинності закон про релігійні громади, який визначає процедуру переходу громади в іншу церкву.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: