У Києві почалася інтронізація митрополита Епіфанія

Читать на русском
Церемонія розпочалася в соборі Святої Софії. Вхід у храм обмежений, однак буде вестися онлайн-трансляція.

У неділю, 3 лютого, в соборі Святої Софії в Києві відбудеться церемонія інтронізації предстоятеля Православної церкви України митрополита Епіфанія.

Про це повідомляє прес-служба ПЦУ, пише Слово і Діло

Інтронізація - публічне богослужіння, під час якого відбувається зведення предстоятеля церкви на його кафедру. Згідно з процедурою, зведення на престол відбувається під час літургії з одяганням новообраного ієрарха в богослужбовий одяг, що відповідає сану.

Початок церемонії призначено на 9:00. А відразу після інтронізації відбудеться перше засідання священного синоду Православної церкви України.

Напередодні Епіфаній повідомив, що в церемонії інтронізації братимуть участь почесний патріарх Православної церкви України Філарет та представники делегації Вселенського патріархату.

До яких церков ходять українці: як змінювалася релігійна прихильність населення останні п’ять роківБільшість українців ще не визначилися з питанням, хто міг би очолити помісну церкву в Україні, хоча 54 відсотки виступають за автокефалію.

За його словами, буде делегація Вселенського патріархату, будуть делегації з УПЦ Канади, УПЦ в Америці, будуть представники зі святої гори Афон.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 учасники Об'єднавчого собору церков - представники УПЦ Київського патріархату, УАПЦ і частково УПЦ Московського патріархату – обрали Епіфанія предстоятелем ПЦУ.

Додамо, Міністерство юстиції України офіційно зареєструвало Київську митрополію Української православної церкви як релігійну організацію.

Як змінювалася релігійна прихильність населення за останні п'ять років - за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: