Приріст хворих на кір зменшився – МОЗ

Читать на русском
Минулого тижня від ускладнень кору помер один українець. Загалом, із початку року померли шестеро людей, серед яких двоє дітей.

В Україні за четвертий тиждень епідемічного сезону на кір захворіли 3279 осіб – 1350 дорослих і 1929 дітей.

Це на 6% менше порівняно з минулим тижнем, повідомляє Міністерство охорони здоров'я в понеділок, 28 січня, пише «Слово і Діло».

У МОЗ наполягають на безпеці вакцинації від кору під час епідемії грипуМіністерство охорони здоров'я України спростувало заяви комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я щодо небезпечності вакцинації від кору під час епідемії грипу.

«Минулого тижня від ускладнень кору помер один дорослий українець. МОЗ України висловлює співчуття рідним. Загалом, цьогоріч померли шестеро людей, серед яких двоє дітей. У 2018 році кір забрав 16 життів», – ідеться в повідомленні.

У МОЗ вкотре зазначили, що «щеплення – єдиний надійний захист від кору, навіть якщо у вашому регіоні зафіксували спалах захворюваності».

У відомстві зазначили, що спалах кору вирує в усій Європі, а крім України, серйозна ситуація склалася в Сербії, Албанії та Грузії.

Нагадаємо, за третій тиждень епідемічного сезону на кір захворіли 3450 українців – 1502 дорослих і 1948 дітей. Тоді повідомлялося, що з початку року кількість хворих на кір досягла 8498 осіб.

Також повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я планує скликати спеціальну комісію з розгляду питання необхідності оголошення епідемії кору в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: