У Львові п'ятеро немовлят захворіли на кір

Читать на русском
У трьох малюків вже розвинулися ускладнення у вигляді пневмонії. Діти заразилися на кір від хворих мам.

У Львові п'ятеро немовлят захворіли на кір одразу після народження.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє заступник головного лікаря Львівської міської дитячої лікарні Роман Герега, пише ZAXID.NET.

У школах Луцька відсторонили від навчання нещеплених від кору дітейВідзначається, що 1098 дітей були відсторонені від навчання через відсутність щеплень. Директори шкіл діють згідно з розпорядженням голови ОДА від 1 листопада 2018 року.

Відомо, що діти захворіли через кілька днів після народження. У них миттєво з'явилися висипання й підвищена температура, а згодом виникло ускладнення у вигляді пневмонії.

Відомо, що мами заразилися на кір ще до пологів, але захворювання проявилося вже після народження дітей. За інформацією Романа Гереги, в однієї мами кір проявився через два дні після пологів, а в іншої через п’ять.

Серед хворих на кір новонароджених є двійня хлопчиків і ще один хлопчик. Де заразилися їхні мами, невідомо. Цих двійнят госпіталізували 19 січня, ще одного хлопчика - 20 січня. Відомо, що їм одразу почали колоти антибіотики.

Матері дітей мали щеплення від кору. Вони народжували в районах, і ніхто навіть не знав, що вони хворі.

Нині у Львівській міській дитячій лікарні перебувають троє немовлят. Вони лежать в окремих боксах, кожен з яких має окремий вихід. Інших двох дітей виписали, вони одужують і перебувають удома.

Як відомо, за минулий тиждень в Україні на кір захворіли 3450 осіб - 1502 дорослих і 1948 дітей. З початку року кількість хворих на кір досягла 8498 осіб. МОЗ розглядає можливість оголошення епідемії кору в країні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: