У Запоріжжі на кір заразилися чотири лікаря

Читать на русском
Відзначається, що всі хворі у віці від 30 до 49 років, із них 3 не мають даних про щеплення проти кору, 1 - щеплений за віком.

У Запоріжжі в поліклінічному відділенні багатопрофільної лікарні «Віта-Центр» зареєстровано 4 випадки кору серед працівників лікарні.

Про це повідомили в прес-службі ГУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України», передає «Слово і Діло».

«За результатами епідрозслідування встановлено, що, ймовірно, джерелом інфекції став пацієнт закладу, який відвідував заклад, перебуваючи на інкубаційному періоді, коли симптомів кору ще не мав, але вже був небезпечний для оточуючих», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що всі хворі у віці від 30 до 49 років, із них 3 не мають даних про щеплення проти кору, 1 - щеплений за віком. У 2 хворих стан перебігу хвороби легкий, ще в 2 - середньої тяжкості. На даний час отримують стаціонарне лікування в обласній інфекційній лікарні 2 хворих, ще 2 лікуються вдома.

В установі проводяться протиепідемічні заходи, встановлений меднагляд за всіма працівниками поліклінічного відділення, проведені лабораторні обстеження контактних, планується проведення щеплень проти кору особам із низьким імунітетом до кору, який буде визначений після отримання результатів лабораторного обстеження.

Даних про припинення роботи поліклініки немає.

Раніше в МОЗ розповіли, хто найчастіше хворіє на кір в Україні.

Також нагадаємо, у Львівській області на кір захворіли близько 500 осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: