У капітал «Укргазбанку» увійде міжнародний інвестор

Читать на русском
Розпочато процедуру для входження Міжнародної фінансової корпорації в капітал Укргазбанку.

В Україні почали процедуру продажу державного Укргазбанку.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Мін'юст заарештував рахунки «Укргазбанку»У банку припускають, що арешт рахунків був ініційований несумлінними позичальниками й спрямований на зрив поточної роботи банку з повернення проблемної заборгованості.

Так, Міністерство фінансів, Міжнародна фінансова корпорація (IFC) та Укргазбанк починають оцінку і структурування фінансового інструменту для входження IFC в капітал банку.

«Такий прогрес став можливим в результаті успішного виконання Міністерством фінансів і Укргазбанком умов підписаного в листопаді 2017 року тристороннього Меморандуму про взаєморозуміння щодо підтримки приватизації банку», - говориться в повідомленні.

Згідно з Меморандумом, IFC сприяла Укргазбанку в зміцненні корпоративного управління, забезпечення його операційної незалежності та подальшого вдосконалення постійної банківської моделі, заснованої на комерційній доцільності.

«Успішна кооперація державного банку і міжнародної фінансової організації вже дозволила реалізувати більш ніж 145 проектів в сфері чистої енергетики з використанням біопалива, гідроенергії, сонячної і вітряної енергії із загальною потужністю об'єктів 866 мегават, а це чверть від усіх потужностей ВДЕ в Україні», - заявили в Мінфіні.

Нагадаємо, прокуратура Києва підозрює колишнього заступника глави правління Укргазбанку в службовій халатності і підробці, в результаті чого банку було завдано збитків у розмірі 155 млн гривень. Навесні минулого року він був узятий під варту із заставою в 40 мільйонів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: