Справу щодо премій «Нафтогазу» розслідують мляво – керівник САП

Читать на русском
Головний антикорупційний прокурор назвав виплату премій керівництву Національної акціонерної компанії неправильним.
Назар Холодницькийфото: «Слово і Діло»

Національне антикорупційне бюро досить мляво розслідує кримінальне провадження щодо нарахування премій працівникам НАК «Нафтогаз України».

Про це в інтерв'ю «Слову і Ділу» заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

«З 2018-го року (ведеться слідство – ред). Десь з квітня, як я пам'ятаю. Розслідується мляво, оскільки я не пам'ятаю, які слідчі дії там проводяться. Не хочуть там сильно розслідувати», – вважає він.

Керівник САП також додав, що справа премій «Нафтогазу» відрізняється від інших нарахуванням грошей невідомого походження. За його словами, премії в САП або в інших органах виплачують із закладених у бюджеті коштів.

«Тут у мене як у прокурора постає питання, з чого ці премії виплачені, бо якщо брати премії НАЗК, САП, прокуратури, то вони виплачуються в межах, які передбачені бюджетом, що ухвалюється щороку. А коли, як у «Нафтогазі», ми щось виграли, але ще гроші не стягнули, а з тих коштів вже виплатили премії, тут є питання. За такою логікою, давайте ми собі випишемо 5% премії з тих двох мільярдів, які ми ще не стягнули з народного депутата Олександра Онищенка. Це неправильно», – підкреслив Холодницький.

Нагадаємо, суд зобов'язав «Нафтогаз» розкрити інформацію про премії. Також суд скасував штраф голові правління НАК Андрію Коболєву в справі про премії. Пізніше суд пояснив таке рішення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: