Суд відновив розслідування про премії в НАЗК

Читать на русском
Справа проти екс-керівництва Національного агентства з питань запобігання корупції, яка раніше була закрита НАБУ, знову розслідується.

Суд скасував постанову НАБУ про закриття кримінального провадження у справі про призначення членами і екс-главою НАЗК Наталією Корчак премій самим собі і відновив розслідування.

Про це йдеться в матеріалах суду, пише «Слово і Діло».

Стало відомо, скільки зараз у НАЗК заробляє КорчакБільше Наталії Корчак в Національному агентстві з питань запобігання корупції отримує лише його голова.

Так, суд встановив, що на підставі постанови слідчого судді Солом'янського районного суду Києва від 16 квітня 2018 року НАБУ було зобов'язане відкрити справу проти Корчак та інших членів НАЗК за підозрою в привласненні державних коштів в особливо великих розмірах.

Зазначені особи, як йдеться в матеріалах справи, безпідставно виплачували собі в якості заробітної плати грошові кошти, які були в їхньому віданні.

Проте 26 листопада 2018 року НАБУ закрило цю справу у зв'язку з відсутністю в їхніх діях складу злочину.

Разом з тим суд зазначив, що в постанові детектив НАБУ не вказав, чи запитувалася інформація про отримання коштів членами НАЗК, на підставі якої здійснювалися такі виплати.

Також суд не встановив, чи були допитані особи, які виконують функції щодо розпоряджання грошовими коштами НАЗК і ким приймалося рішення про виплату членам НАЗК грошових коштів.

У зв'язку з цим суд скасував постанову НАБУ про закриття справи.

Нагадаємо, раніше Наталію Корчак звинуватили в торбовій зарплаті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: