Мінфін переніс мільярдні запозичення під гарантії Світового банку

Читать на русском
Заплановані на січень 2019 року запозичення під гарантії Світового банку в сумі 17,6 мільярда гривень були перенесені на лютий.

Міністерство фінансів України перенесло заплановані на січень запозичення під гарантії Світового банку в сумі 17,6 мільярда гривень, що становить майже 640 мільйонів доларів за поточним офіційним курсом, на лютий.

Як повідомляється на сайті Міністерства фінансів України, для забезпечення фінансування державного бюджету у січні Мінфін замістив це джерело зовнішніх запозичень внутрішніми запозиченнями, пише «Слово і Діло».

Світовий банк змінив прогноз щодо ВВП УкраїниЕксперти Світового банку спрогнозували уповільнення зростання ВВП, якщо не будуть проведені необхідні реформи.

Так, загалом у січні Мінфін розмістив облігації внутрішньої державної позики на еквівалент 41,7 млрд грн, з яких ОВДП в національні валюті на 24,4 млрд грн та в іноземній валюті на 587,4 млн дол. США і 33,3 млн євро.

Як повідомлялося, в грудні 2018 року Світовий банк схвалив надання Україні фінансової гарантії на 750 млн дол., під яку Мінфін 27 грудня залучив до державного бюджету кредитні кошти в розмірі 349,3 млн євро.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: