Україна розраховує на закупівлі американського озброєння

Читать на русском
Україна зацікавлена розпочати масштабну закупівлю високотехнологічного оборонного обладнання зі США.

Україна зацікавлена розпочати масштабну закупівлю високотехнологічного оборонного обладнання зі США.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з представником США у Групі стратегічних радників високого рівня Міністерства оборони генерал-лейтенантом збройних сил США Кітом Дейтоном, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Чалий заявив, що Україна краще готова до закупівлі озброєнь у СШАПрезидент вніс закон в парламент, в якому розглядаються зміни в законодавство, які дозволять прямо закуповувати озброєння.

«Буквально вчора президент Петро Порошенко підписав закон про закупівлю зброї за кордоном без посередників, який до того був підтриманий урядом і Верховною Радою. Вважаю це хорошим сигналом для зміцнення обороноздатності нашої держави», - наголосила віце-прем'єр-міністр.

Також вона зазначила, що Україна сподівається стати активним учасником американської програми «Іноземне військове фінансування» (Foreign Military Financing, FMF).

«Допомога США продовжує удосконалювати підготовку бойових частин Збройних сил України, їхнє обладнання, медичне та матеріально-технічне забезпечення. Сподіваюся, що з новим законодавством наша співпраця стане ще міцніше», - зазначила віце-прем'єр.

Зі свого боку Дейтон зазначив, що за наявних можливостей необхідно наполегливо працювати на шляху реформ оборонного сектора.

«Я добре розумію складність умов, у яких опинилася Україна, однак не потрібно шукати причини, які гальмують процес перетворень у країні. За наявних можливостей необхідно наполегливо працювати, не зупиняючи процес реформування сектора безпеки й оборони України», - зауважив Дейтон.

Нагадаємо, що Верховна Рада затвердила цей закон 17 січня, а 31 його підписав президент. Закон надає право Міноборони укладати міжнародні договори про імпорт оборонної продукції не залучаючи Укроборонпром.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: