Ціна на газ для населення зросла, незважаючи на обіцянку Гройсмана

Читать на русском
Володимир Гройсман двічі обіцяв, що ціна на газ для населення не зросте. Але з листопада минулого року її підвищили на 23,5 відсотки.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман не виконав обіцянку про те, що ціна на газ для населення не зростатиме.

Гройсман обіцяв це навесні 2016 року, після того, як Кабінет міністрів ухвалив рішення про єдину ціну на газ для населення та промисловості й зобов'язав «Нафтогаз» продавати населенню газ за єдиною ціною 6 тисяч 879 гривень за тисячу кубів. «Переконаний у тому, що ми в цьому питанні поставимо крапку, й це буде остання зміна ціни на газ у житті нашої держави», – сказав глава уряду.

Гройсман запевняв, що газ для населення не подорожчаєСлово і Діло

У лютому 2017 року він знову повторив, що ціна на газ для українців не зросте. Але 19 жовтня Кабінет міністрів ухвалив рішення підвищити ціну на газ для населення на 23,5%. «У нас було лише два варіанти: або мінімальне підвищення, про яке ми домовилися, або дефолт, галопуюча інфляція, знецінення всіх заощаджень. Ми обрали варіант, який можна компенсувати субсидіями. Щоб незахищені люди не відчули підвищення», – пояснив підвищення Гройсман. Таким чином, він провалив своє зобов'язання.

Нагадаємо, Кабінет міністрів ухвалив рішення повернути газову норму 3,3 кубометра на людину для споживачів без лічильників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: