Експерт розповів, що Україні необхідно зберегти після виборів

Читать на русском
Представник Atlantic Council в Вашингтоні вважає, що Україні після виборів необхідно продовжити співпрацю з міжнародним фондом.
Андерс Аслунд

Незалежно від того, якими будуть результати виборів в Україні цього року, керівництво країни має продовжувати взаємодію з Міжнародним валютним фондом для збереження фінансової стабільності.

Таке переконання висловив у коментарі «Укрінформу» відомий міжнародний експерт в економічній і фінансовій сфері, представник «Атлантичної ради» в Вашингтоні Андерс Аслунд, повідомляє «Слово і Діло».

«Зараз Національний банк (України – ред.) зміцнив своє лідерство й запроваджує дуже сувору монетарну політику, на яку погоджується МВФ. Міністр фінансів також реалізовує вимогливу фіскальну політику відповідно до вимог Фонду», – зауважив Аслунд, коментуючи економічні перспективи для України в 2019 році, після затвердження нової програми Stand-By.

Крім того, за його словами, порядок денний співпраці України і МВФ наразі не передбачає забагато реформ, враховуючи те, що цього року українці обиратимуть і президента, і парламент. «По суті, це для того, щоб зафіксувати фіскальну й монетарну політику (в Україні – ред.)», – підкреслив Аслунд.

Він нагадав, що, за чинною програмою Фонду, Україна може отримати ще два транші нинішнього року – навесні й восени. Причому, ця програма працюватиме впродовж нинішнього року, поки в Україні формуватиметься новий парламент і уряд. І вже після цього новопризначений уряд прийматиме рішення щодо подальших відносин з Фондом.

Відповідаючи на запитання, наскільки важливо для України продовжувати нинішній курс співпраці з МВФ після виборів, Аслунд підкреслив: «Звичайно, роль кожної країни – це підтримувати й забезпечувати відповідальну фіскальну та монетарну політику, що забезпечує взаємодія з МВФ».

Нагадаємо, спеціальний представник США щодо України Курт Волкер заявив, що фаворита на виборах в Україні немає. Раніше стало відомо, скільки українців голосуватимуть на президентських виборах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: