Правила проїзду в київській підземці: зміни для пенсіонерів

Читать на русском
Норма, яка передбачає надання безкоштовного проїзду в київському метрополітені для пенсіонерів виключно при використанні картки киянина, набула чинності з 1 грудня.

Норма, яка передбачає надання безкоштовного проїзду в київському метрополітені для пенсіонерів виключно при використанні картки киянина, набула чинності з 1 грудня.

Про це йдеться в рішенні Київської міської ради «Про затвердження міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2016-2018 роки», прийнятому в 2016 році, пише «Слово і Діло».

Як відрізняється вартість проїзду в громадському транспорті у великих містах України?У Києві днями подорожчав проїзд в метро і наземному транспорті: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, скільки коштує проїзд в обласних центрах країни. Можете скрипіти зубами від заздрощів до дешевизни проїзду в Дніпрі, Миколаєві та Житомирі або полегшено видихати, дивлячись на аналогічні ціни в столиці.

Зміни стосуються 9 категорій громадян, яким Київрада надала таку пільгу, зокрема пенсіонерів столиці, батьків багатодітних сімей та осіб з інвалідністю (III групи).

Категорії громадян із загальнодержавними пільгами: учасники бойових дій, люди з інвалідністю I і II груп, діти з багатодітних сімей для безкоштовного проїзду в метро, ​​як і раніше, мають пред'являти оригінал посвідчення.

Інші документи або довідки відповідно до законодавства не є підставою для безкоштовного проїзду в метро. При відсутності картки киянина проїзд оплачується пасажиром на загальних підставах.

«Це нововведення не нове, так система працювала в ситуації з банком «Хрещатик», а після того Київрада дала 1,5 року на переоформлення картки киянина. Це нововведення стосується виключно пільговиків, яким пільгу надала Київрада, це 9 категорій з 23, які в принципі є в київському метрополітені. Більшість із них пенсіонери. Крім того, це діти з багатодітних сімей, люди з інвалідністю III групи, це найбільші категорії», - повідомила Наталія Макогон, прес-секретар КП« Київський метрополітен».

«У нас на кожній станції розміщена відповідна інформація. Просимо людей, які забули за 1,5 року переоформити, з повагою ставитися до наших працівників, оплачувати проїзд на загальних підставах», - додала вона.

Раніше повідомлялося, що в київському метрополітені запустить онлайн-поповнення проїзних квитків.

Нагадаємо також, що мер Києва Віталій Кличко дав старт будівництву нової гілки метро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: