В Україні скоротилось офіційне безробіття

Читать на русском
Кількість зайнятого населення в II кварталі поточного року становила 16,5 млн осіб. У той же час безробітними були півтора мільйона осіб.

Рівень безробіття серед економічно активного населення в другому кварталі 2018 року зменшився до 8,3% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це в понеділок, 24 вересня, повідомляє прес-служба Держстату, пише «Слово і Діло».

Безробіття в Україні: динаміка за останній рікБезробіття в Україні за минулий рік порівняно з 2016 роком скоротилося. За даними Держстату, безробітними залишаються майже 355 тисяч українців.

«Рівень безробіття серед економічно активного населення у віці 15-70 років у II кварталі 2018 року порівняно з II кварталом 2017 року зменшився на 0,8 відсоткового пункту і становив 8,3%», - говориться в повідомленні.

Зазначається, що кількість зайнятого населення в II кварталі становила 16,5 млн осіб, а кількість безробітних відповідного віку - 1,5 млн осіб.

Рівень зайнятості населення у віці 15-70 років порівняно з даними попереднього року збільшився на 0,9 процентного пункту і становив 57,7%, а серед населення працездатного віку - на 1,5 процентного пункту і становив 66,6% відповідно.

Нагадаємо, при українських центрах зайнятості з'являться кар'єрні радники. Чиновники консультуватимуть шукачів роботи щодо вакансій, можливої ​​перепідготовки і проводитимуть профорієнтацію.

Раніше повідомлялося, що в Україні 80% безробітних мають вищу освіту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: