У поліції повідомили, скільки повідомлень щодо порушень виборчого законодавства зареєстрували

Читать на русском
Кількість повідомлень щодо порушення виборчого законодавства, зареєстрованих із моменту початку передвиборчої кампанії, зросла до 357.
Ілюстративне фото.

Кількість повідомлень щодо порушення виборчого законодавства, зареєстрованих з моменту початку передвиборчої кампанії, зросла до 357.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив директор Департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко на своїй сторінці в Facebook.

«Протягом минулої доби Національна поліція України зареєструвала плюс 41 повідомлення про виборчі події. Щодо одного з них – за фактом нападу на спостерігача Громадянської мережі «ОПОРА» в місті Кропивницькому – поліція Кіровоградської області зареєструвала провадження за частиною 2 статті 296 (хуліганство). Загалом, із початку кампанії в державі зареєстрували 357 повідомлень про події, пов'язані з виборами», – повідомив він.

«Склали 73 адмінпротоколи, перевіряють 197 повідомлень, 69 звернень розглянули за нормами закону «Про звернення громадян», – уточнив Шевченко.

Також він повідомив, що з 8 розпочатих поліцією кримінальних проваджень, пов'язаних із порушеннями виборчого законодавства, чотири відкриті за ст. 296 (хуліганство) й ще щодо одного – за ст. 159-1 (порушення порядку фінансування виборчої кампанії), за ст. 160 (підкуп виборця), за ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та за ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялося, що для забезпечення охорони виборчих дільниць знадобиться залучення не менш ніж 60 тисяч поліцейських.

Нагадаємо, вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

Виборча кампанія офіційно стартувала 31 грудня 2018 року.

ЦВК уже зареєструвала 20 кандидатів у президенти України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: