Аварія на колекторі в Бердянську: не працюють школи та дитячі садки

Читать на русском
У Бердянську через аварію на колекторі без води залишилося півміста. З цієї причини 29 січня не працюватимуть школи та дитячі садки в нижній і верхній частині Бердянська.

У Бердянську через аварію на колекторі без води залишилося півміста. З цієї причини 29 січня не працюватимуть школи та дитячі садки в нижній і верхній частині Бердянська.

Про це повідомляє сайт міста Запоріжжя 061.ua, передає «Слово і Діло».

За інформацією міського відділу освіти, не приймають дітей всі навчальні заклади в центрі міста - школи №1, 2, 16 і 9, гімназія №1 та садки №3, 28 і 41. У Колонії не працюють БМЛ, школа №20 і дитячий садок №35, на Слобідці - школа №6, навчальні заклади в мікрорайоні 8 Березня - школа №4 і садок №27. У нагірній частині - школа №3, №5, гімназія №2, ДНЗ №20 та 40. Навчальні заклади, розташовані на АЗМОЛ, АКЗ-РТС і в районі вул. Північної (школа №11) - працюють. Проблем із водопостачанням у цих мікрорайонах немає.

Нагадаємо, що в неділю, 27 січня, в місті сталася аварія з обвалом (відразу в чотирьох місцях) на магістральному каналізаційному колекторі, який відводить до 80% стоків міста. Колектор виконаний із залізобетонних труб і був введений в експлуатацію в 2002 році.

Аварія сталася в результаті газової корозії верхнього зводу колектору. Вночі аварійна служба КП «Бердянськводоканал» розпочала ремонтні роботи по Мелітопольському шосе, в районі зупинки «Спорткомплекс».

Щоб усунути пошкодження, було прийнято рішення припинити подачу води до нагірної частини міста, «Ліски», центральної частини, в мікрорайони «Слобідка», «Колонія», «Курорт» і «Коса».

Для ліквідації аварії необхідно виконати ремонт трубопроводу протяжністю 159 метрів (діаметр - 800 мм). Ремонт ускладнений через те, що колектор розташований на глибині 5 метрів. Щоб забезпечити жителів Бердянська питною водою, її підвозять машини ДСНС. Всього вже було доставлено 42000 літрів води.

Раніше в лікарні Бердянська сталася стрілянина, є постраждалий.

Також повідомлялося, що жителі столиці знову залишилися без холодної води через аварію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: