НФ не блокував трибуну в Раді, як обіцяв Береза, хоча закон про спецконфіскацію не був ухвалений

Читать на русском
Законопроект про спецконфіскацію навіть не включили до порядку денного, але фракція Народного фронту трибуну не блокувала.

Народний депутат Юрій Береза в червні 2016 роки не виконав обіцянку про те, що фракція «Народного фронту» блокуватиме трибуну, якщо законопроект про спеціальну конфіскацію не буде ухвалений.

«На сьогодні позиція фракції однозначна: в разі неухвалення цього закону (про спецконфіскацію – ред.) фракція залишає за собою право блокування трибуни», – запевнив Береза.

Береза заявляв, що «Народний фронт» буде блокувати трибуну, якщо важливий закон не буде прийнятоСлово і Діло

14 червня 2016-го в парламенті був зареєстрований альтернативний законопроект про спецконфіскацію – «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення дієвих механізмів, спрямованих на виявлення майна, придбаного злочинним або іншим неправомірним шляхом, запобігання його використанню всупереч інтересам суспільства і держави». 16 червня Рада спробувала включити його до порядку денного, але голосів не вистачило («Народний фронт» майже всім складом присутніх підтримав це рішення).

При цьому на пленарних засіданнях 16 17 червня й 5 липня фракція «Народного фронту» трибуну не блокувала, хоча рішення щодо закону про спецконфіскацію не ухвалили. Таким чином, обіцянка не виконана.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як за час депутатства змінилися статки Юрія Берези.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: