МОЗ має намір оголосити епідемію кору в Україні

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я має намір ініціювати оголошення епідемії кору в Україні, заявила Уляна Супрун.

Міністерство охорони здоров'я має намір ініціювати оголошення епідемії кору в Україні.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила журналістам виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передають «Українські новини».

Кір в Україні: протягом тижня захворіли понад дві тисячі людейНайвищі показники захворюваності у Львівській та Івано-Франківській областях на кір. Інфекціоністи нагадують про вакцинацію.

«Щоб оголосити епідемію, ми маємо скликати спеціальну комісію, яка це робитиме. До кінця тижня ми збираємо всі документи, щоб можна було зібрати цю комісію й розглянути, чи прийшов час епідемії», – сказала вона.

При цьому, за словами Супрун, комісія бере до уваги не лише кількість хворих і померлих, а й інші чинники (які вона не назвала).

Також вона зазначила, що під час епідемії міністерство має розширені повноваження із закупівлі вакцин.

Як повідомлялося, у Вінниці десятки нацгвардійців потрапили до лікарні через спалах кору у військовій частині. Також у Вінницькій області від кору померло немовля, ще одна дитина у важкому стані.

В Одеській області масовий спалах дитячої кору. У Луцьку майже 1100 школярів не допустили до занять через відсутність щеплень від кору.

У МОЗ заявили, що за 2018 кір захворіли 54,5 тис. осіб, 16 – померли від ускладнень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: