Трамп має намір побудувати стіну без згоди конгресу

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп має намір побудувати стіну на кордоні з Мексикою, навіть якщо конгрес не схвалить його рішення і не виділить необхідних для цього грошей.

Президент США Дональд Трамп має намір побудувати стіну на кордоні з Мексикою, навіть якщо конгрес не схвалить його рішення і не виділить необхідних для цього грошей.

Про це заявив в інтерв'ю телеканалу Fox News виконуючий обов'язки керівника апарату співробітників Білого дому Мік Малвені в неділю, 27 січня, пише «Слово і Діло».

Трамп просить Конгрес виділити пристойну суму на стіну з МексикоюАмериканський президент зробив звернення у зв'язку з необхідністю виділити майже 6 мільярдів доларів на мексиканську стіну.
  «Так, думаю, що він (Трамп. - ред.) дійсно готовий. Не забувайте, він готовий зробити все, щоб забезпечити безпеку кордону», - відповів Малвені на питання журналістки про те, чи готовий Трамп знову припинити роботу уряду через три тижні в разі ненадання конгресом необхідних для будівництва коштів.

Малвені також підкреслив, що американський лідер відноситься до ситуації навколо стіни з максимальною серйозністю і пильною увагою: «Це серйозна гуманітарна криза та криза в галузі безпеки. І як президент Сполучених Штатів він приділяє найпильнішу увагу безпеці країни».

У той же час в.о. керівника апарату співробітників Білого дому підкреслив, що Трамп не хоче припиняти роботу уряду, щоб уникнути режиму надзвичайного стану.

25 січня прес-служба Білого дому повідомила, що Дональд Трамп почне будівництво стіни на кордоні з Мексикою незалежно від позиції демократів після закінчення тимчасового бюджету.

19 січня стало відомо, що представники Демократичної партії в конгресі не мають наміру йти на угоду з Трампом, який запропонував виділити йому $ 5,7 млрд на охорону кордону в обмін на ухвалення закону, що продовжує захист прав дітей-іммігрантів, а також осіб, які знаходяться під тимчасовою захистом влади.

22 грудня уряд Сполучених Штатів частково призупинив роботу. Причиною шатдауну стало небажання демократів в конгресі виділяти бюджетні кошти на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Через припинення роботи уряду майже четверта частина федеральних відомств США обмежили діяльність. Без зарплати залишилися близько 800 тис. держслужбовців.

26 січня Трамп тимчасово завершив «шатдаун» в США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: