Синоптики розповіли про погоду на початку тижня

Читать на русском
У найближчу добу, 28 січня, погоду на більшій частині території України визначатиме антициклон, який принесе потепління, місцями сніг.

У найближчу добу, 28 січня, погоду на більшій частині території України визначатиме антициклон, який принесе потепління, місцями сніг.

Про це повідомляє Укргідрометцентр, пише «Слово і Діло».

«У найближчу добу в Україну переміститься антициклон із заходу, майже по всій території країни опади припиняться, лише вночі в східних областях спостерігатиметься сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер переважно південно-східний, 5-10 м/с», - йдеться в повідомленні відомства, оприлюдненому в неділю вранці.

Температура вночі в північних, центральних областях і в Харківській області 11-16°С, на решті території 5-10° морозу (на узбережжі морів і на крайньому заході 1-6° морозу); вдень 2-7° морозу, на півночі Лівобережжя до 11° морозу, в південних, західних, Житомирській та Вінницькій областях від 2° морозу до 3° тепла, на Закарпатті та півдні Одещини до 6° тепла.

У Києві - без опадів; температура вночі 11-13°, вдень 2-4° морозу. За даними Центральної геофізичної обсерваторії в Києві 28 січня найвища температура повітря вдень була 7,5 в 1983, 1990р., найнижча вночі - 23,0 в 1892 р.

У вівторок, 29 січня, в Україні місцями очікуються невеликі опади, на дорогах ожеледиця.

У західних, північних та центральних областях місцями невеликий сніг із дощем, на решті території без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер південний та південно-східний, 5-10 м/с.

Температура повітря вночі 2-7° морозу, вдень від 1° морозу до 4° тепла; в південних областях вночі близько 0°, удень 5-10° тепла; в східних областях і на півночі Лівобережжя вночі 8-13° морозу, вдень 0-5° морозу.

У Києві у вівторок місцями очікується невеликий мокрий сніг з дощем. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі 2-4° морозу, вдень 1-3° тепла.

Раніше на Закарпатті туристи з Києва потрапили під лавину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: