США відправили додаткові війська до Сирії – ЗМІ

Читать на русском
Додаткові сили направили для прикриття виведення військових. Де дислокуються бійці і скільки їх - не повідомляється.

Американські військові в останні дні перекинули додаткові війська в Сирію, щоб забезпечити безпечний вихід з країни інших американських військовослужбовців.

Про це повідомляє СNN з посиланням на два джерела в оборонному відомстві, пише «Слово і Діло».

Ердоган і Трамп обговорили ситуацію в СиріїПрезиденти Туреччини і США також домовилися прискорити переговори щодо створення зони безпеки на північному сході Сирії.

Джерела не стали розкривати деталі того, де в країні розміщені військові або скільки їх було надіслано. Також невідомо, якого роду війська були направлені, і CNN передбачає, що мова може йти про піхоту.

За словами офіційних осіб, додаткові війська необхідні для забезпечення безпеки військ та техніки, які виводяться наземним і повітряним транспортом, а також для забезпечення додаткової безпеки на місцях у міру скорочення чисельності військ США.

Додаткові війська можуть перекидатися в різні райони Сирії і за необхідності залишати країну і повертатися на її територію, відзначили джерела.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив про початок виведення військ із Сирії 14 січня. А 16 січня в Манбідж внаслідок підриву терористом-смертником саморобного вибухового пристрою «загинули десятки людей, включаючи чотирьох громадян США».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: