Туреччина попросила США надати військову підтримку в Сирії

Читать на русском
Туреччина попросила США надати військову підтримку для боротьби з терористичним угрупуванням ІД у Сирії.

Туреччина попросила США надати військову підтримку для боротьби з терористичним угрупуванням ІД у Сирії.   Як пише The Wall Street Journal, допомога включає нанесення авіаударів, транспортування і логістику, передає «Слово і Діло».

Туреччина зміцнює кордон із СирієюТуреччина відправляє підкріплення на свій кордон з Сирією - близько 100 транспортних засобів, включаючи навісні пікапи і зброю, вже прибули на місце.

За даними видання, Туреччина готується взяти на себе головну відповідальність в боротьбі з ІД на тлі рішення США про виведення військ з Сирії.

Відзначається, що прохання Анкари настільки значні, що якщо США виконають їх, то залученість в конфлікт в Сирії може зрости, а не зменшитися.

При цьому американська сторона побоюється, що Туреччина буде вести боротьбу проти курдських формувань, які є партнерами США в боротьбі з ІД.

Передбачається, що США вимагатимуть у Анкари гарантії, що війська підуть на північ Сирії, уникаючи здебільшого курдських територій.

Радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Болтон, спецпредставник держсекретаря США з питань Сирії Джеймс Джеффрі і начальник штабів генерал Джозеф Данфорд візьмуть участь в нараді з цього питання 8 січня в Анкарі.

Раніше курдські формування YPG звернулися до Дамаску із закликом взяти під контроль райони, які покинули їх загони. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив про готовність Анкари почати військову операцію в Манбідж. 28 грудня стало відомо, що сирійська армія увійшла в курдське місто Манбідж, над якому підняли державний прапор Сирії.

З 20 січня 2018 року Туреччина проводить операцію «Оливкова гілка» в Сирії, яка спрямована проти формувань курдів. 12 грудня Ердоган заявив, що Туреччина готується до початку нової військової операції проти курдів на східному березі річки Євфрат.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: