Назвали головну тему засідання Ради Росія-НАТО

Читать на русском
НАТО спробує переконати РФ повернутися до дотримання Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору (НАТО) Єнс Столтенберг заявив, що Російська Федерація розміщує в Європі нові ракети з ядерним потенціалом, які можуть досягати європейських міст.

Як пише «Слово и Діло», про це він повідомив у Давосі, повідомляє УНІАН.

Тому, на засіданні Ради Росія - НАТО, яке відбудеться в п'ятницю, 25 січня, Північноатлантичний альянс спробує переконати РФ повернутися до дотримання Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

«Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності є наріжним каменем для контролю над озброєннями і нашої безпеки», - зазначив Столтенберг.

Він нагадав, що цей договір забороняє всі типи ракет. «Проблема зараз полягає в тому, що Росія розміщує нові ракети в Європі, порушуючи договір», - зазначив генсек.

«І наше завдання, наша головна мета полягає в тому, щоб продовжувати закликати Росію повернутися до дотримання (договору), так як ці ракети мобільні, вони мають ядерний потенціал, їх складно виявити, вони мають короткий термін для сповіщення, вони можуть досягати європейських міст», - додав генсек НАТО.

Раніше в четвер, 24 січня, повідомлялося, що США передали РФ лист з вимогами щодо ракет. Раніше в Москві говорили, що не отримували офіційних повідомлень США щодо виходу з договору про ракети.

Як відомо, США вимагають ліквідувати ракету 9М729, щоб зберегти ракетний договір. Саме про це йшла мова на переговорах США і Росії в Женеві 15 січня. Обидві сторони залишилися розчаровані результатами зустрічі.

Пізніше в США заявили, що почнуть процес ліквідації договору про ракети 2 лютого.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: