У Києві невідомі напали на журналістів

Читать на русском
Знімальну групу, яка прибула на місце незаконного видобутку піску, побили і пограбували. Один із потерпілих потрапив до лікарні.

У Києві ввечері 24 січня було скоєно напад на знімальну групу Стоп корупції.

Про це повідомив журналіст Роман Бочкала у Facebook, передає «Слово і Діло».

За його даними, журналісти проекту із двома правозахисниками прибули на місце незаконного видобутку піску в районі столичних Видубичів.

«Там їх зустріли озброєні молоді люди, які забезпечували проїзд вантажівок із награбованими надрами. Бандити порснули газом в обличчя журналістові, повалили на сніг і почали бити. Була стрілянина і погрози, що наступного разу вб'ють», - зазначив Бочкала.

Він також указав, що автомобіль, на якому активісти привезли журналістів, пошкодили сокирою, «журналісту вибили зуб, в оператора гематома на потилиці".

«Зловмисники забрали сумку з документами і грошима одного з побитих і поїхали. Поліція оголосила план-перехоплення» - підкреслив Бочкала.

Інформацію про напад підтвердили в поліції Києва. Правоохоронці уточнили, що на вулиці Промислова в Голосіївському районі столиці невідомі на декількох автомобілях з іноземною реєстрацією пошкодили сокирою машину журналістів, застосували балончики і побили журналіста, забравши сумку із грошима і речами.

Один постраждалий потрапив до лікарні.

Поліція кваліфікувала дії зловмисників як розбій. На місці події були виявлені семеро осіб, які назвали себе охоронцями. Вони будуть доставлені в управління поліції для дачі пояснень.

Раніше повідомлялося, що в Україні за минулий рік зафіксовано 86 випадків фізичної агресії щодо журналістів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: